Terrasoverkapping

Als u opzoek bent naar een terrasoverkapping dan zit u bij RnW Veranda's op het goede adres! U kunt namelijk bij ons terecht voor elk onderdeel, van schroefje tot een complete leefveranda.

Waar op letten bij het plaatsen van een terrasoverkapping?

Het is duidelijk u wilt dus een terrasoverkapping plaatsen, maar waar dient u dan op te letten? We leggen dat hieronder haarfijn uit.

Terrasoverkapping en buren

Als u buren hebt is het raadzaam om uw plannen met deze buren te delen en te overleggen. Dit doet u met als doel onnodige conflicten vooraf te voorkomen en de relatie met uw buren goed in stand te houden. Door open en eerlijk te zijn voorkomt u narigheid achteraf. 

Terrasoverkapping en ligging

Voordat u een terrasoverkapping maakt dient u goed na te denken over de locatie van uw terrasoverkapping. Waar van uw huis wilt u dit bijvoorbeeld hebben? Aan de voorkant of juist aan de achterkant of wilt u dit juist aan de zijkant. Houdt daarbij ook goed rekening met het lichtinval, zodat u later wel van het zonlicht kunt genieten. Afhankelijk van uw keuze dient u dit vooraf op te meten zodat wij het op maat kunnen maken en leveren.

Terrasoverkapping en materiaal

Van welk materiaal wilt u de terrasoverkapping hebben? We hebben terrasoverkappingen in verschillende soorten en maten. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit aluminium, hout en polycarbonaat, afhankelijk van uw eisen en wensen leveren wij de bouwmaterialen op maat aan. U dient ook na te denken over de stijl waarin u uw terrasoverkapping wilt maken. Heeft u liever een moderne terrasoverkapping of bent u meer van de klassieke terrasoverkapping?

Vergunning voor uw terrasoverkapping

Als u een terrasoverkapping wilt plaatsen bestaat de kans dat er om een omgevingsvergunning gevraagd wordt. De terrasoverkapping moet namelijk voldoen aan verschillende regels omtrent veiligheid, omgevingsbeeld, bestemmingsplan, overlast en milieu. Door middel van vergunningen reguleert de overheid alle verbouwingen en kun je dus wettelijk zonder problemen een terrasoverkapping plaatsen.

Als Terrasoverkapping Specialist adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Wilt u onze pakketten bekijken en de kosten berekenen? Dit kunt u op de volgende pagina doen: Bereken uw prijs